Multifocale glazen

Om de juiste multifocale brillenglazen te adviseren en te leveren is het goed daar even bij stil te staan, immers het grootste gedeelte van de dag zullen deze glazen gebruikt worden.

Er zijn in Nederland meer dan 100 verschillende soorten multifocale glazen te krijgen, ieder met een andere prijsstelling. Je kunt het ene multifocale glas dus niet zo maar met het andere multifocale glas vergelijken. Dat verklaart voor een groot gedeelte het grote prijsverschil tussen de verschillende type glazen.

Let dus op, vergelijk geen appels met peren!

Doordat een multifocaal glas verschillende sterktes heeft om van zo’n 40 cm naar oneindig goed te kunnen zien, moet het glas precies op de juiste hoogte in het montuur gezet worden. Wij maken een digitale foto van de klant met het gekozen montuur om het juiste doorkijkpunt te bepalen. Zowel voor rechts als links afzonderlijk. Hierdoor gecombineerd met de juiste oogmeting is de kans op succes groot, ondanks veel negatieve ervaringen die men hoort.

Ook het goede multifocale ontwerp kiezen voor de werkzaamheden en bezigheden van de gebruiker is specialistisch werk. Anders gezegd bijvoorbeeld een accountant heeft andere prioriteiten wat betreft werkafstanden dan een beroepschauffeur.

Daarna kan er nog gekozen worden voor speciale filters die bij de specifieke werkzaamheden horen. Bijvoorbeeld voor beeldschermwerk is de Blue-ontrol filtercoating zeker te adviseren. Voor degene die veel kilometers afleggen kan men voor de contrastverhogende Enroute-pro filtercoating kiezen.

Zo zijn er nog veel meer specifieke glazen te adviseren voor verschillende bezigheden. Bij ons in de winkels kan er een advies op maat gegeven worden met bijbehorende prijs. , die in sommige gevallen echt meevalt.

 

Multifocale glazen

Bewaren