Polariserende glazen hebben 2 voordelen: naast dat het een perfecte zonnebril is neutraliseert een polariserend glas ook nog eens hinderlijke schitteringen. Denk daarbij aan fel zonlicht dat weerkaatst op bv. een nat wegdek, als u op het water bent of tijdens uw wintersport in de sneeuw. Veelal de momenten waarop wit reflecterend en verblindend licht hinderlijk en zelfs gevaarlijk kan zijn. Polariserende glazen neutraliseren dit effect. Met Polariserende glazen hebt u vanaf nu de mogelijkheid om echt in alle rust te kunnen genieten van de omgeving.

Hoewel polariserende glazen vooral bekend zijn van het merk Polaroid, worden ze ook door andere fabrikanten van zonnebrillen aangeboden.

Wanneer komt de zonnebril met gepolariseerde glazen volledig tot zijn recht? Dit is wanneer er horizontale schitteringen ontstaan. Vaak zien we dat deze schitteringen ontstaan als licht weerkaatst op een glad oppervlak. Je kunt hierbij denken aan een nat wegdek waarbij de zon wordt weerkaats (reflecteert) via het water op het wegdek en er een hinderende lichtschittering voor de weggebruikers ontstaat. Deze schittering zie je ook terug komen in andere situaties; bij het beoefenen van watersport of wanneer men op de piste staat tijdens de wintersport. De sneeuw kan dan zorgen voor een horizontale schittering.

-Werking van polariserende glazen; ze filteren / reduceren de hinderende horizontale schittering en reflecties uit je gezichtsbeeld. De vertroebelende horizontale lichtgolven zorgen zelfs dat de      verticale lichtgolven ook worden geblokkeerd. Wanneer deze schitteringen niet gefilterd worden, zorgt dit voor een hinderlijke en zelfs in sommige situaties een verblindend beeld. Een polariserende zonnebril wordt dat ook vaak aangeraden voor mensen die vaak op de weg zijn te vinden. Het dragen van een gepolariseerde zonnebril zorgt voor een veel veiligere situatie op de weg.

-Voordelen van een zonnebril met polariserende glazen zijn; Het verminderen van schitteringen, een hoger contrast, een duidelijkere kleurwaarneming, duidelijk beter gezichtveld, 100% UVA en UVB bescherming voor het oog. Deze glazen zijn vaak te verkrijgen in de kleuren; grijs, groen en bruin. Het dragen van een modieuze en degelijke zonnebril is natuurlijk ook een mooie verschijning.

-Nadelen van een zonnebril met polariserende glazen; in sommige situaties heeft de fabrikant al een polariserende functie ingebouwd om het comfort van het product te verhogen. Wanneer je dan ook nog een polariserende zonnebril draagt werkt dit averechts. Deze situaties komen voor op schermen waar ook licht op valt, denk aan een smartphone of een navigatiescherm. Wanneer je met je zonnebril op een scherm met polariserende functie kijkt zal deze erg donker worden.

 

 

 

hoya polariserende glazen

Bewaren

Bewaren

Bewaren