Zachte contactlenzen zijn ook echte zachte lenzen. Je kunt ze plat drukken tussen je vingers. De diameter van zachte contactlenzen zijn groter dan van harde lenzen. Zachte contactlenzen komen helemaal over je iris heen.

De voordelen van zachte contactlenzen zijn:

  • Korte gewenningsperiode. Je voelt ze nauwelijks in je ogen zitten.
  • Je hebt niet snel last van een vuiltje onder de contactlens.
  • De contactlenzen zijn makkelijk af te wisselen met een bril.
  • Zachte lenzen zijn er in verschillende systemen, daglenzen, maandlenzen, halfjaarlijkse lenzen zowel torische,multifocaal als enkelvoudig.

Torische lenzen als vorm van zachte lenzen?
Met torische lenzen kan je astigmatisme uitstekend corrigeren.
Niet alle ogen zijn precies rond. Soms hebben ze een afwijking in de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Daardoor zijn de krommingen van het oog niet gelijk en wordt het beeld niet precies op je netvlies afgebeeld. Dit verschijnsel noemen we astigmatisme. Een dergelijke oogafwijking kan je tegenwoordig uitstekend corrigeren met cilindrische of torische lenzen. Nadat je contactlensspecialist een aantal tests heeft gedaan, worden er speciaal voor jouw ogen zogenoemde torische contactlenzen gemaakt die twee sterktes combineren. En daarmee krijg je weer een scherper beeld op je netvlies.

Vraag onze contactlensspecialist naar de zachte lenzen. Laat direct een oogcontrole doen en bespreek samen de voor- en eventuele nadelen.