Een goede oogmeting is van essentieel belang voor het beste advies voor de juiste keuze van uw nieuwe bril. Graag leggen wij u uit wat het voor u betekent als u een afspraak voor een professionele oogmeting wilt maken.

Een oogmeting is niet alleen belangrijk voor het bepalen van de juiste sterkte. Het is ook belangrijk dat er goed gekeken wordt naar uw ogen.  Zeer belangrijk is hierbij of uw oogstand, oogdruk, de kwaliteit van de ooglens (eventueel staar) en het gezichtsveld goed is.

 

Alle facetten van het beroep worden door gediplomeerde vakmensen uitgevoerd. Voor een goed montuuradvies worden regelmatig cursussen gevolgd met een afsluitend examen. De oogmetingen, ook wel refracties genoemd, worden uitsluitend gedaan door opgeleide en gediplomeerde opticiens/ contactlensspecialisten/ optometristen. Zij kunnen een prima diagnose stellen welke sterkte van glazen nodig zijn, of eventueel een doorverwijzing naar een optometrist of oogarts. Contactlensspecialisten hebben door hun ruime kennis en ervaring op gebied van contactlenzen de mogelijkheid de juiste contactlens qua comfort en scherpte voor de klant te bepalen. De eerder genoemde optometristen die in de eerste lijns oogzorg functioneren kunnen prima een diagnose vaststellen als het meer de medische kant uitgaat en daarmee ook het vervolgtraject.

De 12 stappen van onze oogmeting

 1. Controle en meting van huidige bril
 2. Oogmeting met een foropter
 3. Oogdruk controle
 4. Inventarisatie wensen en klachten
 5. Onderzoek oogbeweging
 6. Oogmeting rechter- en linkeroog
 7. Samenwerking tussen beide ogen
 8. Controle diepte zien
 9. Controle comfortabel zien
 10. Controle leesafstand
 11. Controle beeldschermafstand
 12. Persoonlijk (glas) advies

Nadat uw oogmeting afgerond is, kunnen we direct advies geven welke sterkte, welk type glas en montuur voor u het beste is. We hebben een grote collectie monturen. Ons deskundig gediplomeerd personeel zal u daar graag bij helpen.

Het is goed om te weten dat oogmetingen van Prummel Optiek zijn gecertificeerd door het Keurmerkinstituut en worden aanbevolen door Veilig Verkeer Nederland.